image
Sursa foto: jurnal.md

Mai mulți elevi și studenți vor beneficia de Burse speciale

Doisprezece studenți din instituţiile de învăţământ superior din țară vor beneficia de Bursa Republicii, în valoare de 1600 de lei, iar 30 de studenți vor primi Bursa Guvernului, în valoare de 1335 de lei. Bursa „Gaudeamus”, în valoare de 965 de lei va fi acordată pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar şi post-secundar nonterţiar. Lista beneficiarilor a fost aprobată astăzi, 23 septembrie, în ședința Guvernului.

La concurs au fost depuse 19 de dosare pentru Bursa Republicii, 43 de dosare – pentru Bursa Guvernului și 20 de dosare – pentru Bursa „Gaudeamus”. Candidaţi au fost selectaţi de către o comisie specializată. S-a ținut cont de media notelor, activităţile educaţionale, culturale sau sportive desfășurate, activitatea ştiinţifică, publicaţiile și scrisorile de recomandare.

În cadrul ședinței de astăzi a fost aprobată și hotărârea privind acordarea Bursei Preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2020-2021. Aceasta include 15 burse, dintre care zece burse sunt pentru studenţi (1455 lei) şi cinci burse pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar şi post-secundar nonterţiar (1130 lei).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: