image
Sursa foto: petitieonline.com

Peste 100.000 de români au semnat petiția prin care solicită reintroducerea pedepsei cu moartea, după crimele de la Caracal

Peste 100.000 de români au semnat petiția online, prin care cer reintroducerea pedepsei cu moartea, după crimele în serie de la Caracal.

Oamenii cer pedeapsa cu moartea pentru Gheorghe Dincă, cel acuzat că ar fi omorât cele două tinere dispărute din Caracal.

În mai puțin de 24 de ore, 100 de mii de oameni au semnat petiția online prin care se cere pedeapsa capitală.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată. De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență? Cerem modificare codului penal prin inasprirea pedepselor pentru viol, pedofilie si crima. Modificare articolului 218, (1) introducerea pedepsei de 25-50 de ani de inchisoare pentru viol, in loc (3-10 ani) inchisoare cat este in prezentul cod si pedeapsa cu moartea pentru crime odioase comise de criminali care NU mai pot fi reintegrati in societate! Anii de închisoare, sau pedeapsa cu moartea, ar trebui aplicate, în funcție de gravitatea criminalității/faptei. Pedeapsa capitala trebuie aplicata ca masura extraordinara in cazuri similare bestiei/scursurii care deliberat a ucis niste copile”, se arată scris în petiție.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, care se face vinovat de răpirea și omorul a două fete, și-a recunoscut vina, atât în cazul Alexandrei Măceșanu, cât și al Luizei Melencu.

Amintim că la 24 iulie curent, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, România, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: