image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu//Jurnal.md

Alexandr Stoianoglo: „Extrădarea lui Vladimir Plahotniuc este destul de problematică”

Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a declarat astăzi că procedura de extrădare a lui Vladimir Plahotniuc din SUA ar fi una destul de problematică, asta pentru că între RM și SUA există un acord de asistență juridică.

Stoianoglo a declarat astăzi că autoritățile de la noi au pregătit un șir de măsuri în legătură cu extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din SUA.

„Fostul procuror general interimar a expediat o solicitare la oficiul INTERPOL pentru anunțarea lui Vladimir Plahotniuc în căutare internațională. Până acum nu am primit niciun răspuns definitiv. Am înțeles că solicitarea este în procedură de lucru. Noi tot avem niște măsuri, care în timpul apropiat vor fi realizate”, a mai adăugat procurorul general.

Totodată, procurorul general spune că a discutat acest subiect și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova.

„Noi am discutat acest subiect și cu ambasadorul SUA în RM. Decizia trebuie să fie luată prin încheierea inclusiv, a Acordului de colaborarea dintre SUA și Republica Moldova. Noi avem Acord de asistență juridică și realizarea problemei de extrădarea lui Plahotniuc în timpul actual, după mine, este destul de problematică. Suntem pregătiți la primă etapă să trimitem cererea de extrădare și pe urmă facem și următorii pași” a conchis Alexandr Stoianoglo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: