image
Sursa foto: thedailybeast.com

Gérard Depardieu va filma un lungmetraj în Rusia

Actorul francez Gérard Depardieu, cetăţean rus din 2013, va filma în Rusia un lungmetraj despre un regiment francez care luptă în Prusia Orientală în 1945.

Potrivit agenţiei ruse de presă Tass, care a anunţat, lungmetrajul va urmări regimentul de vânătoare 2/30 Normandie-Niémen, o unitate militară franceză, în timpul intervenţiei alături de ArmataRoşie în 1945 în Prusia Orientală.

Filmările vor avea loc în oraşul Kaliningrad, acolo unde a avut loc bătălia.

Rolul pe care îl va avea în această producţie Gérard Depardieu este neclar: nu se ştie dacă va fi regizor, actor sau ambele, scrie News.ro.

Anunţul proiectului a fost făcut în cadrul Baltic International Film Festival, întâlnirea rusă anuală la care Gérard Depardieu este invitat de onoare, prin intermediul unui comunciat al Ministerului Culturii şi Turismului al regiunii Kaliningrad Andrei Yermak.

”Actorul re renume Gérard Depardieu şi echipa sa vor începe în curând filmările la un lungmetraj în regiunea Kaliningrad despre legendarul escadron Normandie-Niémen. Acest proiect este cu adevărat interesant pentru că este vorba despre o parte importantă a istoriei regiunii”.

Apreciat de publicul rus şi de preşedintele Vladimir Putin, Gérard Depardieu a primit cetăţenia în 2013 şi a lăudat adesea meritele ţării, numind-o ”mare democraţie”. În schimb, el a fost foarte critic la adresa Franţei. În octombrie 2020, el spunea că Hexagonul este ”contrar drepturilor omului”.

Citeşte mai mult despre

comentarii: