image
Sursa foto: goal.com

Manchester United, cel mai slab start de sezon din ultimii 28 de ani

Manchester United are parte de un sezon de coşmar în Premier League. Vicecampioana din stagiunea trecută a făcut în week-end un nou pas greşit, la 0-0 cu Crystal Palace, şi înregistrează cel mai slab start de sezon din ultimii 28 de ani.

Remiza de pe teren propriu cu Crystal Palace, ocupanta locului 16 în Premier League, a lăsat-o pe Manchester United pe locul 7 în clasament, cu doar 21 de puncte adunate în 13 etape. Cu şase victorii, trei remize şi patru înfrângeri în palmares, echipa lui Jose Mourinho este acum mai aproape de retrogradare decât de prima poziţie. Mai exact, "diavolii" au 13 puncte peste trioul de la retrogradare, Southampton - Cardiff City - Fulham (toate având câte opt puncte), în timp ce liderul Manchester City s-a distanţat la 14 puncte de marea rivală.

Un alt element care spune multe despre forma slabă a celor de la United este golaverajul. Echipa de pe Old Trafford este singura din Top10 cu golaveraj negativ - 20 de goluri marcate şi 21 de goluri primite.

Lipsa rezultatelor este uşor de explicat dacă privim cifrele jucătorilor care ar fi trebuit să fie oamenii de gol ai lui Mourinho. "Diavolii" şi-au creat în acest sezon chiar mai puţine ocazii de gol decât Southampton, prima echipă de sub linia retrogradării.

Belgianul Lukaku, pentru care United a plătit 86 de milioane de euro, traversează şi el un moment nefast. Nu a mai marcat pe Old Trafford din 31 martie. Efectiv, a adunat aproape 14 ore de joc fără gol marcat pe teren propriu.

Nici principalii săi rivali pe post nu au impresionat în actualul sezon. Alexis Sanchez are un singur gol marcat în 12 meciuri jucate în actuala stagiune, iar Marcus Rashford a marcat de două ori în 14 meciuri. Doar Martial a reuşit să impresioneze în oarecare măsură. Francezul are şapte goluri marcate în 15 meciuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: