image
Sursa foto: EPP

Joseph Daul: Andrei Năstase e capabil să atragă fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii din Chișinău

Andrei Năstase este capabil să atragă fondurile și expertiza europeană necesare pentru modernizarea infrastructurii, a drumurilor, a transportului, dar și a educației și sistemului de sănătate din Chișinău.

Este declarația lui Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european.

Oficialul european a transmis un mesaj de susținere pentru candidatul comun al forțelor proeuropene, Andrei Năstase, în cadrul evenimentului de lansare a programului său electoral pentru Chișinău.

„Dragă Andrei, ești unicul candidat antioligarhic din aceste alegeri. Eu te cunosc drept un om de cuvânt, care cu mai multe ocazii ți-ai demonstrat angajamentul pentru neam și țară. Ai curajul și voința să transformi Chișinăul într-un oraș prosper și atractiv pentru toți cei care locuiesc acolo. Ești un om politic proeuropean, curajos, dedicat binelui comun, un conducător capabil să atragi fondurile și expertiza european necesare pentru modernizarea infrastructurii, a drumurilor, a transportului, dar și a educației și sistemului de sănătate din Chișinău și mai ales de a ameliora starea mediului ambiant”, a continuat liderul PPE.

Liderul celui mai influent partid de centru-dreapta la nivel european a atenționat în continuare că aceste alegeri sunt un test important pentru viitorul RM.

„Îi doresc lui Andrei o campanie reușită, pe potriva celei pe care am văzut-o în timpul campaniei prezidențiale cu Maia Sandu, în calitate de candidat comun. Doresc de asemenea să-i mulțumesc Maiei Sandu pentru susținerea ei continuă și sunt convins că unitatea dintre partidele membre PPE va fi un atu important pentru câștigarea viitoarelor alegeri parlamentare. Partidele membre PPE sunt ultima speranță pentru a împiedica RM să devină un stat autocratic și doar rămânând uniți, dvs. veți reuși”, a menționat oficialul european.

Joseph Daul a mai spus că cei din Europa sunt conștienți de faptul că alianța dintre Plahotniuc și Dodon a adus prejudicii considerabile integrității și democrației din RM printr-un înalt nivel de corupție, cenzură, control al presei și justiției.

„Acum ei vor să înscăuneze unul dintre candidații lor care vor servi interesele stăpânilor, în loc să lucreze în interesul tuturor moldovenilor. Noi cei din PPE vom urmări îndeaproape aceste alegeri pentru că orice abatere de la ceea ce sunt alegeri libere și corecte ar îndepărta Moldova mult de pe calea sa europeană. Atât timp cât autoritățile nu respectă statul de drept, nu combat corupția și nu instaurează un sistem judiciar independent, poporul Moldovei nu va resimți beneficiile progresului, dar nici prosperitate nu va avea”, a continuat liderul PPE.

„Sunt mândru de partidele membre PPE (n.r. - Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate și PLDM) pentru că ați nominalizat un candidat comun, pentru faptul că rămâneți uniți în acest timp dificil și pentru că luptați pentru democrația din Moldova, pentru faptul că demonstrați determinare în a combate cartelul oligarhic Plahotniuc-Dodon și pentru că v-ați angajat să îmbunătățiți viața fiecărui cetățean al Moldovei”, a menționat oficial.

Joseph Daul l-a asigurat pe Andrei Năstase că va avea susținere la nivel european în eforturile sale pentru cetățenii RM.

„Este greu să faci campanie când totul este monopolizat de către două persoane. Eu cred că angajamentul vostru pentru popor și țară vă face militanți curajoși, capabili să învingeți forțele care blochează dezvoltarea și prosperitatea RM. PPE va continua să vă susțină ferm pentru tot ceea ce faceți pentru Moldova. Vom face totul ca moldovenii să aibă o viață mai bună. Vine timpul să vă suflecați mânicile pentru a obține succes la alegeri și pentru a aduce Moldova pe calea cea dreaptă”, a conchis președintele PPE.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: