image
Sursa foto: gov.md

Maia Sandu anunță că a purtat discuții cu Dmitri Kozak

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că a discutat personal cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale din Rusia Dmitri Kozak.

Cei doi oficiali au vorbit despre problema gazelor, a precizat Maia Sandu.

Am avut personal discuții cu Dmitri Kozak, șeful-adjunct al administrației prezidențiale din Rusia pentru a facilita discuțiile pe marginea semnării în condiții acceptabile a unui contract între Moldovagaz și Gazprom. Chiar și astăzi încă au loc negocieri la Sankt Petersburg”, a menționat Maia Sandu.

Despre problema gazelor în Republica Moldova, Maia Sandu a discutat și cu reprezentanții Uniunii Europene, dar și cu mai mulți șefi de state.

„De asemenea am comunicat cu mai mulți șefi de state în această perioadă pentru a identifica resurse alternative. Am vorbit cu președintele României, Germaniei, Poloniei și al Azerbaijanului. Am abordat subiectul în cadrul vizitei mele la Viena. În ultima lună am avut câteva discuții cu conducerea instituțiilor UE. Am avut discuții cu președinta Comisiei Europene și cu președintele Consiliului European, dar și cu comisari europeni, pentru a identifica resurselor pentru procurarea gazelor și susținerea cetățenilor”, a conchis Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: