image
Sursa foto: captură video

Iohannis: Găzduirea de către RM a reuniunii Comunităţii Politice Europene din 2023, semnal că i se dă importanţa cuvenită

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că găzduirea la Chişinău, anul viitor, a celei de-a doua reuniuni a Comunităţii Politice Europene reprezintă un semnal că Republicii Moldova i se acordă importanţa cuvenită.

„Cred că este un semnal foarte important şi foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chişinău şi vom dezbate chestiunile care şi acum, probabil şi atunci vor fi de mare importanţă pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede şi i se acordă importanţa cuvenită. Noi bineînţeles că am sprijinit această propunere", a spus Iohannis înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European.

Republica Moldova va găzdui următoarea reuniune a Comunităţii Politice Europene, la sugestia făcută, joi, la Praga, de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Propunerea a fost aprobată, joi, de liderii europeni prezenţi la Castelul din Praga pentru prima reuniune a Comunităţii Politice Europene.

Spania şi Regatul Unit vor găzdui apoi reuniunile următoare, pentru a păstra alternanţa între ţările din UE şi ţările din afara UE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: