image
Sursa foto: Getty Images

Sterling, în centrul unui scandal de rasism, după Chelsea-City: Clubul londonez a luat măsuri radicale

Chelsea Londra a interzis accesul pe stadionul ''Stamford Bridge'' unui număr de 4 persoane, în aşteptarea rezultatelor anchetei în cazul de rasism a cărui victimă a fost atacantul echipei Manchester City, Raheem Sterling, sâmbătă, în cursul meciului din Premier League dintre cele două formaţii.

"Continuăm ancheta în acest caz. Susţinem ancheta poliţiei şi le vom oferi toate informaţiile de care au nevoie", a anunţat Chelsea, într-un comunicat dat publicităţii luni, pronunţând, în acelaşi timp, cel puţin temporar, o interdicţie pe stadion pentru 4 persoane.

Asociaţia jucătorilor profesionişti din Anglia s-a declarat solidară cu atacantul echipei Manchester City, Raheem Sterling, care ar fi fost victima unor insulte rasiste în partida pierdută cu Chelsea (0-2).

Internaţionalul englez, în vârstă de 24 de ani (47 selecţii, 4 goluri), născut la Kingston (Jamaica), a scris pe contul său de Instagram că este nemulţumit de modul în care presa reflectă activitatea fotbaliştilor de culoare din Anglia, considerând că articolele despre aceştia încurajează atitudinile rasiste.

În timpul meciului, mai mulţi utilizatori de Twitter au semnalat un incident în care un suporter al clubului Chelsea părea că-l insultă pe Sterling în momentul în care acesta recupera un balon. Poliţia londoneză a precizat că nu a avut loc nicio arestare, dar va efectua o anchetă vizionând imaginile care circulă pe internet.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: