image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

În ziua comemorării eroilor căzuți la Nistru, Dodon le mulțumește „pacificatorilor” ruși

Cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la declanşarea sângerosului război de la Nistru, liderul PSRM, Igor Dodon, a ținut să aducă mulțumiri „pacificatorilor” ruși dislocați în regiunea transnistreană.

„Suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a menționat Igor Dodon.

Împreună cu deputații PSRM, liderul socialist a depus astăzi flori pe podul de pe Nistru, la Vadul lui Vodă.

„Am adus un omagiu victimelor și am subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce țin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova. Sunt sigur că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, acesta a acuzat membrii aparatului președintelui Maia Sandu că ar face „declarații periculoase” despre acest subiect.

„Îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, a mai spus Dodon.

Amintim că, în 2017, împreună cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, Igor Dodon a depus flori la monumentul ridicat în memoria cazacilor care au luptat în conflictul armat din 1992.

Veteranii războiului de la Nistru au criticat gestul și l-au numit trădător pentru fostul președinte.

psrm, nistrupsrm, nistru

comentarii: