image
Sursa foto: politia.md (poză simbol)

Încă o achiziție exuberantă pe timp de ciumă: 20 de milioane de lei pentru SUV-uri Poliției

Deși autoritățile au spus în repetate rânduri că achizițiile neprioritare vor fi stopate în această perioadă marcată de pandemia COVID-19, acestea totuși continuă la greu. Site-ul achizițiilor publice abundă de oferte plasate zilele acestea. Una dintre cele mai impunătoare achiziții valorează 20 de milioane de lei (echivalentul a peste un milion de euro) și prevede achiziționarea a 52 de SUV-uri pentru Inspectoratul General al Poliției.

Este vorba despre „achiziționarea autospecialelor operaționale de teren pentru echipele de reacționare rapidă”. Anunțul a fost plasat acum câteva zile.

Potrivit anunțului, urmează să fie procurate 52 de mașini tip SUV, noi, fabricate în 2020, cu o capacitate cilindrică a motorului de minimum 1450 cm3, cu tracțiune 4x4.

Achiziția este finanțată din fondurile Uniunii Europene, conform Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Potrivit contractului de reformă, acest aspect presupune micșorarea timpului de intervenție la nivel național până la 15 minute și, totodată, creșterea numărului echipelor de reacționare rapidă pentru fiecare sector din Chișinău (cel puțin 7 echipe) și de la 2 la 5 echipe în fiecare raion.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: