image
Sursa foto: Getty Images

Portugalia - Spania, primul derby al Cupei Mondiale din Rusia

Primul meci mare al noii ediţii a Cupei Mondiale se joacă în această seară, de la ora 21.00, la Sochi. Două dintre candidatele la titlul mondial, Portugalia şi Spania, se înfruntă în derby-ul Peninsulei Iberice, partida care va decide, cel mai probabil, câştigătoarea grupei B.

Va fi primul duel dintre cele două după semifinala dramatică de la Euro 2012, unde spaniolii s-au impus după loviturile de departajare. Şi la Mondialul din 2010, Spania a eliminat Portugalia după succesul cu 1-0 din optimi. Ambele turnee finale au fost câştigate de "Furia Roja". Au fost şi ultimele trofee din palmaresul spaniolilor.

Portughezii s-au impus ultima oară contra rivalilor la Euro 2004, cu 1-0 în faza grupelor.

Spania a trecut printr-un veritabil cutremur cu numai două zile înaintea partidei de la debut. Selecţionerul Julen Lopetegui a fost demis cu două zile înaintea meciului după ce a fost anunţat de Real Madrid drept viitorul antrenor al clubului din sezonul viitor.

Ambele formaţii s-au calificat cu linii de clasament impresionante la CM. Spania a câştigat grupa G cu 28 de puncte din 30 posibile, cinci puncte peste Italia, iar Portugalia a adunat 27 de puncte în grupa B, însă a depăşit Elveţia datorită golaverajului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: