image
Sursa foto: captură video

Reacția unui polițist de patrulare la cererea unui șofer din Vulcănești să-i explice în limba rusă de ce l-a oprit

Un polițist de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer originar din Vulcănești. După ce a fost oprit de inspectorul de patrulare, șoferul a solicitat să i se explice în limba rusă care a fost motivul opririi și ce reguli a încălcat. Polițistul a refuzat să vorbească în limba rusă, declarând că el vorbește în limba de stat.

Totul s-a întâmplat pe data de 12 ianuarie. Din imaginile video publicate de portalul gagauzinfo.md, vedem că o mașină a fost oprită de poliția de patrulare, iar inspectorul i-a solicitat șoferului să prezinte actele.

Șoferul i-a cerut insistent polițistului să vorbească în limba rusă, însă polițistul a refuzat. „ Înțeleg limba rusă, dar nu sunt obligat să vorbesc cu dumneavoastră în limba rusă”, a spus polițistul.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah s-a arătat indignată de faptul că agentul de patrulare a refuzat să vorbească cu șoferul în limba rusă, cerând Ministerului Afacerilor Interne o explicație asupra acestui caz.

MAI a venit cu o reacție, declarând că polițistul ar fi procedat conform legislației în vigoare, iar cetățeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze regulamentul circulației rutiere, dar și limba de stat a Republicii Moldova.

În timp ce unii internauți au apreciat faptul că polițistul a refuzat să vorbească în limba rusă, insistând să comunice în limba de stat, alții au criticat acest lucru, fiind de părere că polițistul trebuia să-i explice în limba rusă șoferului de ce l-a oprit.

Agentul de patrulare se numește Andrei Rotaru și are 27 de ani. Acesta activează în calitate de ofițer de patrulare în regiunea de centru a Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: