image
Sursa foto: captură

Justiție selectivă la Durlești: Legea există doar pentru unii, iar pentru alții, nici că ar exista

În Durlești, legea este aplicată selectiv - pentru unii este obligatorie, pentru alții, nici că ar exista. Asta au înțeles câțiva locatari ai unui bloc, după ce autoritățile au dispus demolarea unei construcții ridicate abuziv. Oamenii nu neagă că au acționat ilegal, dar insistă ca legislația să fie una pentru toți, făcând trimitere la cetățenii care își permit să construiască ce vor și unde vor, fără a fi pedepsiți. Actualul primar al Durleștiului declară că nu răspunde de ilegalitățile făcute cândva.

Svetlana Cotovici locuiește de mulți ani în acest bloc din Durlești. Doi ani a încercat să obțină de la Primărie dreptul de a construi un garaj, în care să țină, pe lângă mașină, multe alte lucruri, care nu-i încap în apartament. După ce a primit un refuz categoric, a ridicat garajul fără autorizație. Demolarea s-a făcut rapid.

Femeia spune că a cheltuit pentru construcția ilegală 44 de mii de lei. Ea este gata să cumpere acest teren, numai să i se permită să construiască din nou.

Și-ar dori un garaj în curte și Sergiu Bulgar, un alt locatar, dar nimeni nu-i permite.

Bărbatul susține că toți cei care au construit anexe, au făcut-o ilegal, dar nimeni din Primăria Durlești nu a reacționat.

Primarul de Durlești afirmă că toate deciziile sunt luate de Consiliu.

Nemulțumiți de asemenea atitudine selectivă sunt și locatarii unui bloc de pe strada Alexandru Marinescu. Oamenii nu înțeleg de ce unii au dreptul să ridice etaje întregi fără a fi pedepsiți.

Am încercat să vorbim cu proprietarul construcției, Anatolie Nacu. Acesta ne-a spus că nu poate fi vorba despre vreo ilegalitate și a întrerupt convorbirea.

În cele din urmă, primarul din Durlești ne-a mărturisit că nu poate să răspundă pentru ilegalitățile comise de vechea administrație.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, în perioada 2011-2016, în municipiul Chișinău au fost depistate peste 3.700 de construcții neautorizate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: