image
Sursa foto: synevo.md

COVID-19: Cea mai neagră săptămână pentru Moldova; Pe primul loc în Europa atât la infectări, cât și la decese

Săptămâna 31 august - 6 septembrie a fost cea mai neagră pentru Republica Moldova de la declanșarea pandemiei COVID-19, cu un nou record de decese - 68. Țara noastră a înregistrat, în premieră, cele mai multe decese din Europa, raportat la populație. De asemenea, pentru a 6-a săptămână consecutiv, am fost lideri pe continent la infectări raportat la populație.

3.097 de infectări au fost înregistrate în Republica Moldova săptămână trecută, al doilea cel mai negativ bilanț săptămânal după cel din perioada 17-23 august, când au fost depistate pozitiv 3.295 de persoane.

Iar 68 de persoane și-au pierdut viața, un record negativ la acest capitol, după ce precedentul se înregistrase în săptămâna 15-21 iunie (67 de decese).

Aceste cifre au făcut ca Republica Moldova să fie, în premieră, lider pe continent la decese într-o săptămână, cu o medie de 19,42 morți la un milion de locuitori, depășind România și Bosnia Herțegovina.

DeceseDecese

La general, Republica Moldova, cu un total de 1.063 de decese, a ajuns pe locul 9 în Europa, având o medie de 303 pierderi de vieți omenești la un milion de locuitori.

Iar la capitolul infectări raportat la populație, Moldova este lider pe continent pentru a 6-a săptămâna consecutiv, cu o medie de 884 de infectări la un milion de locuitori, peste Franța și Bosnia Herțegovina.

31 august-6 septembrie31 august-6 septembrie

Țara noastră rămâne lider pe continent și la infectări la general.

generalgeneral

Este de precizat că statisticile sunt realizate raportat la populațiea oficială a Republicii Moldova, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși 3 milioane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: