image
Sursa foto: Getty Images

Revanșa de un miliard de dolari, Conor McGregor - Floyd Mayweather, confirmată: "Lumea boxului n-a mai văzut aşa ceva"

Zvonurile din ultimii ani, potrivit cărora un nou meci dintre Floyd Mayweather (45 de ani) şi Conor McGregor (34 de ani) va avea loc, capătă contur.

După ce luna trecută s-a vorbit despre "revanşa de un miliard de dolari", acum aceasta e foarte aproape de a deveni realitate.

Presa britanică citează o sursă apropiată negocierilor, sub protecţia anonimatului, care confirmă înţelegerea şi susţine că mai sunt foarte puţine detalii de pus la punct.

În plus, meciul nu va fi unul demonstrativ, ci oficial, la fel ca prima confruntare dintre cei doi, din 2017. La acea vreme, Mayweather l-a învins pe McGregor prin knock out, în runda a zecea, fără ca irlandezul să aibă vreo şansă.

De altfel, el a lovit mult în blocajul americanului, care şi-a arătat din nou clasa şi a demonstrat că poate "sta la bătaie" cu un luptător mai puternic şi mai tânăr.

S-au stabilit mai multe detalii. Meciul va avea zece runde şi se va disputa la categoria 70.3 kg. Aceasta ar putea fi o problemă pentru McGregor, care are acum peste 86 de kilograme şi chiar se gândea să urce în greutate la revenirea în MMA, după un an de la accidentarea în urma căreia s-a ales cu piciorul rupt.

De această dată, meciul va fi chiar ultimul pe care Floyd Mayweather îl va disputa. Americanul este decis să nu mai urce vreodată în ring, cu toate că a mai spus acest lucru, după ce s-a retras mai întâi în 2015 şi apoi a revenit în 2017 chiar pentru acea luptă cu McGregor.

"Afacerea este foarte aproape să fie finalizată. Termenii personali au fost deja agreaţi de ambele părţi. Floyd crede că va fi ceva ce lumea boxului nu a mai văzut ", susţine sursa respectivă.

Mayeather i-a promis lui McGregor şi o bursă impresionantă, după mai multe negocieri, iar acesta a acceptat. Suma se ridică la 155 de milioane de euro.

La prima confruntare, irlandezul a încasat 85 de milioane, potrivit Forbes, fără bonusuri, însă cu totul, a luat peste 110 milioane. Niciodată în cariera sa nu mai văzuse o asemenea sumă, din moment ce bursa lui cea mai mare din UFC era undeva la patru milioane de euro.

De cealaltă parte, Mayweather a încasat 100 de milioane de euro, tot fără bonusuri şi alţi bani din drepturile de imagine, iar cu totul, a primit 260 de milioane. Lupta de la acea vreme a fost pe locul secund în istorie, cu 4 milioane de cumpărători pay-per-view şi a generat peste 600 de milioane de dolari.

Floyd Mayweather susţine că se simte şi se antrenează ca la 30 de ani, iar asta se vede la antrenamente, conform martorilor oculari.

Boxul nu este tocmai un tărâm străin pentru McGregor, care a intrat în lumea artelor marţiale începând chiar cu boxul. Lupta cu Mayweather a fost însă prima oficială, la nivel de box profesionist.

De la acel meci, Mayweather a mai urcat în ring doar pentru două meciuri demonstrative. În 2018, americanul l-a spulberat în 136 de secunde pe Tenshin Nasukawa, considerat, la acea vreme, puştiul-minune al japonezilor şi cel mai talentat luptător japonez din istorie.

A urmat un nou meci demonstrativ în iunie 2021, când i-a învins la puncte pe Logan Paul, iar în mai 2022, Mayweather l-a umilit timp de 8 runde pe Don Moore, fostul său partener de antrenament.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: