image
Sursa foto: captură video

Șoferița atacată cu o rangă la stația PECO: „M-a amenințat că dacă nu cobor, îmi distruge mașina, mi-a îndoit ușile”

Șoferița care a fost atacată de o femeie pe teritoriul unei stații PECO din capitală, unde agresoarea i-a distrus cu o rangă oglinzile mașinii, a venit cu mai multe detalii prin care explică cum s-a ajuns într-o asemenea situație.

Potrivit spuselor victimei, totul a pornit de la călătoria în Austria pe care a efectuat-o după ce a apelat la serviciile unei companii locale de transport. În țara de destinație, șoferul ar fi fost prins de polițiștii autrieci cu un lot de contrabandă cu țigări, iar în timpul în care acesta își soluționa problemele, pasagerii au fost lăsați ore în șir să aștepte: mai întâi, afară, în ploaie, iar apoi - în autocar.

„Pe 20 iulie, am decis să mergem la odihnă în Austria, apelând la serviciile unei companii locale de transport. Cu două ore înainte ca să ajungem la destinație, autobuzul a fost oprit de polițiștii austrieci pentru percheziții. În rezultatul căutărilor, în autocar a fost identificat un mare lot de contrabandă cu țigări. În timpul în care au avut loc perchezițiile, toți pasagerii au stat afară, în ploaie, cu copii, iar șoferul nu ne-a propus nici măcar o cană de ceai cald. După două ore, moment în care s-au încheiat perchezițiile, am fost lăsați să intrăm în autocar. Șoferul a închis autobuzul, lăsând oamenii în interior și a plecat să-și rezolve problemele personale la poliție. Aproximativ 8 ore, noi am stat în autocar, timp în care nimeni nu ne-a explicat nimic, nimeni nu ne-a spus cât de mult ar putea să dureze această situație. Toți stăteau și așteptau pănă când șoferul își va rezolva problemele personale”, relatează șoferița.

La revenirea în Republica Moldova, femeia a mers pe teritoriul stației PECO unde știa că staționează autocarele companiei de transport pentru a prelua pasagerii și a încercat să facă o fotografie a numărului de înmatriculare a autobuzului cu care a călătorit.

Ceea ce s-a întâmplat mai departe a făcut înconjurul internetului. Șoferul i-a blocat drumul șoferiței, iar soția acestuia a amenințat femeia și i-a spart cu o rangă oglinizile mașinii. Victima relatează că ar fi fost distruse nu doar oglinzile, așa cum s-a putut observa în imaginile distribuite de internauți, ci și ușile și portbagajul automobilului.

„După ce am sosit în Moldova, eu am decis că nu voi lăsa lucrurile așa cum sunt. Ieri, la o stație PECO din sectorul Buiucani, am fost atacată. Motivul pentru care am fost atacată este faptul că am intrat pe teritoriul benzinăriei, aflându-mă la volanul mașinii personale, am oprit și, fără ca să cobor, am fotografiat numărul de înmatriculare al acelui autobuz. Șoferului autocarului și soției lui nu le-au plăcut acest lucru. Mi-au blocat drumul, șoferul s-a poziționat în fața mașinii mele, soția lui a început să mă amenințe. Aceasta a tras de mânerele ușilor pentru a încerca să mă scoată din mașină, dar fiindcă aveam ușile blocate, nu i-a reușit acest lucru. M-a amenințat că dacă nu cobor, îmi va distruge mașina. Eu am refuzat să ies, după care femeia s-a îndreptat către autobuz, s-a reîntors cu o rangă și a început să-mi distrugă mașina. Ea mi-a stricat oglinzile, mi-a îndoit ușile, mi-a zgâriat portbagajul”, precizează femeia.

Acum, șoferița speră ca să i se facă dreptate. Acesta își dorește să obțină despăgubiri pentru daunele provocate automobilului său, iar șoferul să fie privat de licența de transport de pasageri și să se aleagă cu dosar penal pentru contrabandă cu țigări.

„Ce vreau să obțin? Cel puțin, îmi doresc să primesc despăgubiri pentru daunele produse automobilului meu. Cel mult, vreau ca șoferul să fie lipsit de licență pentru transportul de pasageri și să fie deschis dosar penal în privința acestuia pentru contrabandă de țigări”, conchide șoferița.

Amintim că în dimineața acestei zile, un clip video în care o femeie îi sparge cu ranga oglinzile unei șoferițe, a fost distribuit masiv de către internauți. Incidentul s-a petrecut la o stație PECO. Din imaginile distribuite intens pe rețelele de socializare, se poate observa cum un bărbat îi blochează trecerea șoferiței, timp în care agresoarea îi distruge oglinzile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: