image
Sursa foto: Getty Images

Vrem să ne scriem propria istorie: Croaţii visează să depăşească generaţia 1998

Croaţia a învins Rusia în urma loviturilor de departajare, scor 4-3 (2-2 după 120 de minute), şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, egalând rezultatul obţinut în urmă cu 20 de ani de generaţia lui Davor Suker, Zvonimir Boban şi Robert Prosinecki.

Ivan Rakitic, cel care a transformat lovitura de la 11 metri decisivă contra Rusiei, după ce făcuse acelaşi lucru şi în optimi, cu Danemarca, a recunosct că jucătorii care evoluau în urmă cu două decenii sunt "nişte eroi" pentru el şi colegii săi, însă actuala echipă va încerca să le depăşească performanţa.

"Am muncit din greu şi am dat totul pentru a merge în semifinale. Cred că pentru o ţară precum Croaţia este ceva impresionant, dar vrem să mergem şi mai departe.

Ne bucurăm de această victorie şi nu punem şi mai mare presiune pe noi cu ce s-a întâmplat în 1998. Ce a făcut acea generaţie a fost cu adevărat impresionant, dar vrem să scriem propria noastră istorie şi să ne bucurăm de ceea ce facem.

Sper că vom putea să-i depăşim. Jucătorii din acea generaţie sunt mai mult decât nişte eroi pentru noi", a declarat mijlocaşul Barcelonei.

În 1998, Croaţia a pierdut semifinala cu Franţa, scor 1-2, după ce a condus cu 1-0, apoi a câştigat finala mică, împotriva Olandei (2-1). De asemenea, Davor Suker a fost golgheterul turneului, cu 6 goluri.

În penultimul act, Croaţia va întâlni Anglia, o altă echipă ajuns în această fază după o lungă aşteptare. Din 1990 nu s-au mai calificat englezii în semifinale.

"Ne place să jucăm contra echipelor mari, aşa cum s-a văzut în meciul cu Argentina. Anglia e una dintre favorite şi trebuie să respectăm asta, dar nu avem nimic de pierdut. Ne vom bucura de acest meci şi sperăm să facem istorie", a precizat Dejan Lovren.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: