image
Sursa foto: youth.md

Sălile de concerte și-ar putea relua activitatea; Premierul interimar a anunțat în ce condiții

Sălile de concerte și-ar putea relua activitatea în cazul în care bilanțul zilnic de cazuri noi de Covid-19 nu va depăși limita „rezonabilă”. Despre aceasta a anunțat, astăzi, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la depunerile de flori cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, precum și Zilei Internaționale a Culturii.

„Vreau să felicit cu această ocazie oamenii noștri de cultură, oamenii care și-au dedicat întreaga viață pentru promovarea valorilor culturale, fiind în ziua culturii naționale și regret nespus faptul că anul 2020, fiind puternic marcat de efectele pandemiei COVID-19 a dus la un deficit enorm al culturii pentru fiecare dintre noi, prin faptul restricțiilor sanitare, prin faptul restricțiilor epidemiologice”, a declarat Aureliu Ciocoi.

„Ați văzut că la ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică de acum două zile am decis ca excepție să permitem reluarea activității teatrelor, dându-le posibilitatea actorilor să iasă în scenă, în fața spectatorilor. Recunosc că și mie personal îmi este dor să merg la un spectacol. Ne gândim împreună cu colegii din Guvern, cu membrii comisiei ca, în cazul în care numărul infectărilor nu va depăși cu mult cifra rezonabilă, să permitem și sălilor de concerte să își reia activitatea”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, a fost prelungită până pe 15 februarie. S-a decis că, în continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să desfășoare activitățile în strictă conformitate cu măsurile stabilite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: