image
Sursa foto: reuters.com

Autorităţile din Brazilia, nevoite să impună restricţii severe din cauza secetei

Energia electrică ar putea fi raționalizată în Brazilia, din cauza secetei severe care lovește țara în perioada recentă, a anunțat vicepreședintele țării, Hamilton Mourão. Vicepreședintele i-a contrazis, astfel, pe alți oficialii brazilieni care au spus că o astfel de măsură extremă nu este necesară.

Brazilia, una dintre cele mai mari puteri agricole ale lumii, se confruntă cu una dintre cele mai grele episoade de secetă din ultimul secol. Din cauza lipsei precipitațiilor, rezervoarele hidroelectrice au fost golite, inflația a crescut, iar fermierii au suferit pierderi masive.

Guvernul lui Bolsonaro a încercat să încurajeze consumul ponderat de energie pentru a evita o criză.

„Este posibil să fie nevoie să raționalizăm consumul”, le-a spus Mourão jurnaliștilor, precizând și că guvernul a luat măsurile necesare pentru a preveni penele de curent, scrie Digi24.ro

Anterior, și ministrul energiei și minelor a spus că țara se confruntă cu o criză energetică mai gravă decât s-a estimat inițial. În cinci luni s-a pierdut o cantitate de energie egală cu cea consumată de Rio de Janeiro, al doilea cel mai mare oraș al Braziliei.

De asemenea, guvernul a anunțat creșterea prețurilor la energiei, începând din 1 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: