image
Sursa foto: cna.md

Un nou denunț, depus pe numele șefului de secție de la Institutul Oncologic, reținut pentru mită

Șeful unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut acum trei zile de CNA, după ce a primit 2000 de euro mită pentru a interna un bolnav incurabil, a primit mandat de arestare pentru 20 de zile. Centrul Național Anticorupție anunță că pe numele lui a fost depus un nou denunț de către o persoană, care susține că i-ar fi oferit mită pentru servicii similare.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi primit de la el 50.000 de lei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer, în instituția medicală. Declarantul susține, în plângerea sa, că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al angajatului Institutului Oncologic, documentând discuția cu mijloace audio, pe care a atașat-o la denunț în calitate de probă. Astfel, ofițerii de urmărire penală și procurorii urmează să analizeze dovezile și să decidă asupra acțiunilor ulterioare.

Amintim că, un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție pentru o mită de 2000 de euro. Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav de cancer și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal - coruperea pasivă, iar astăzi procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe șeful de secție în flagrant, în momentul primirii banilor. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video.

Dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

În acțiunile lor, PA și CNA au fost sprijinite de conducerea Institutului Oncologic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: