image
Sursa foto: jurnal.md

Numărul secțiilor de vot în Diasporă, la Curtea de Apel: Examinarea cauzei, stopată până luni, 14 iunie

Judecătorii Curții de Apel Chișinău continuă astăzi ședința privind numărul secțiilor de votare care vor fi deschise la alegerile din 11 iulie pentru cetățenii din diasporă.

UPDATE // Examinarea cauzei a fost stopată până luni, 14 iunie, ora 10:00. Ședința de astăzi a avut loc, însă examinarea cauzei a fost pusă pe pauză, pentru transmiterea spre repartizare aleatorie a unui alt complet de judecată în scopul examinării cererii de recuzare.

UPDATE // După o zi întreagă de examinare a solicitărilor de recuzări, ședința Curții de Apel Chișinău a fost din nou amânată pentru mâine, 12 iunie.

UPDATE // A fost luată o pauză până la ora 15:00. Platforma DA o anunțat că va depune o cerere de recuzare a judecatoarei Ecaterina Palanciuc.

„La Curtea de Apel Chișinău ne opunem și azi dezmățului aceluiași centru de comandă al lui Plahotniuc și judecătorilor care au invalidat alegerile de la Chișinău, comandou pus astăzi în slujba socialiștilor și a lui Igor Dodon”, a menționat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

_________

Cererea de recuzare a întregului complet de judecată, depusă ieri de reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor, Dorin Chirtoacă, a fost respinsă.

Amintim că, în urma deciziei CEC, la Curtea de Apel Chișinău s-au adresat cu sesizări Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Blocul electoral „Renato Usatâi”, Partidul Unității Naționale și AUR.

Politicienii cer ca la alegerile din 11 iulie, în diasporă să fie 190 de secții, nu 146, cum a decis Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, Avocatul Poporului a depus o cerere de intervenire în proces pentru depunerea concluziilor în acțiunea de contestare a deciziei CEC privind constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

În concluzia depusă Avocatul Poporului recomandă mărirea numărului de secții de votare deschise în afara țării și a celui de buletine de vot, în scopul acoperirii în deplin volum al solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova și creării condițiilor optime pentru realizarea dreptului la vot fiecărui cetățean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: