image
Sursa foto: Agerpres

Fostul rege al Belgiei a fost obligat să recunoască un copil după un test ADN

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei a recunoscut oficial că este tatăl biologic al unei femei care s-a născut în urma unei aventuri amoroase, după ce a fost forțat să facă un test ADN.

Fostul monarh în vârstă de 85 de ani a recunoscut că este tatăl biologic al lui Delphine Boël, o artistă de 51 de ani, după mai bine de 10 ani, potrivit BBC NEWS.

Fostul rege, care a abdicat în 2013, a transmis într-un comunicat că a dorit „să pună capăt acestei proceduri dureroase, cu onoare și demnitate”.

În 2013, Boël a susținut public pentru prima dată faptul că Albert al II-lea este tatăl său. După ce a abdicat în favoarea fiului său, actualul rege Philippe, nu a mai beneficiat de imunitate legală, iar Boel a reluat procedurile pentru a demonstra că acesta este tatăl ei.

Mama artistei este baroneasa Sybille de Selys Longchamps, o aristocrată belgiană căsătorită cu un industriaș bogat. Când Boel avea nouă ani, ea și mama sa s-au mutat în Marea Britanie. Boël a studiat în Marea Britanie și Elveția, apoi a făcut Facultatea de design și arte la Londra.

În același comunicat transmis presei, fostul monarh a mai spus că procedura de stabilire a paternității nu a respectat „viețile private” ale persoanelor implicate. Acesta a adăugat că există „argumente legale” pentru care faptul de a fi tată biologic nu înseamnă că el este „tată legal”.

În prezent, Boël, în calitate de fiică a lui Albert al II-lea, are dreptul să preia legal titlul de prințesă regală și să primească o parte din moștenire la moartea fostului monarh.

Noutăţile partenerilor

comentarii: