image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu: „SIS-ul sub conducerea lui Botnari riscă să fie transformat într-o bâtă împotriva cetățenilor”

Avizul pozitiv al Comisiei Juridice pentru numirea preşedintelui Consiliului de administraţie al Moldovagaz, Vasile Botnari, în fruntea Serviciului de Informații și Securitate pentru următorii cinci ani este o nouă mostră de abuz din partea guvernării PD - PSRM. Opinia a fost exprimată de către liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Vasile Botnari, numit anterior șef la Moldovagaz, cu ajutorul lui Igor Dodon, probabil ca semn de mulțumire pentru sprijinul acordat de Plahotniuc în prezidențiale, va prelua, cel mai probabil, șefia Serviciului de Informații și Securitate”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„SIS-ul sub conducerea lui Vasile Botnari, omul lui Dodon de pe vremea lui Voronin, riscă să fie transformat într-o bâtă împotriva cetățenilor, mai primitivă și mai periculoasă chiar decât pe timpul lui Reșetnicov. SIS-ul este o instituție care trebuie să asigure securitatea oamenilor, nu să inspire frică și să devină o armă în mâna guvernanților”, a adăugat liderul PAS.

Totodată, Maia Sandu spune că oamenii nu își doresc o asemenea conducere, care transformă instituţiile statului în arme de luptă împotriva cetăţenilor.

„Oamenii nu mai vor o astfel de guvernare mișelească ce transformă toate instituțiile în instrumente politizate, de șantaj, de amenințare, de luptă împotriva propriilor cetățeni”, a punctat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: