image
Sursa foto: Associated Press

Tancurile au luat cu „asalt” capitala Statelor Unite: Oraşul se pregăteşte pentru parada „la ordinul” lui Trump

Înainte de începerea festivităţilor cu ocazia zilei de 4 iulie, evenimente care includ şi o paradă militară şi un spectacol aerian în Washington, D.C, mai multe vehicule militare au fost suprinse în parcul The National Mall, locul unde sunt situate monumente istorice precum Monumentul lui Lincoln, scrie USA Today.

Fotografii de la Associated Press au surprins imagini cu două vehicule militare de luptă, parcate în apropierea Monumentului lui Lincoln. Fotografiile arată vehiculele militare de tip Bradley înconjurate de pază şi garduri de protecţie.

Evenimentul „Salut către America” va avea loc joi şi are ca scop onorarea forţelor militare americane. Preşedintele va susţine un discurs la Monumentul lui Lincoln, dar mai mulţi protestatari au anunţat că vor arde steaguri şi vor aduce un balon în formă de „bebeluş-Trump” .

Preşedintele Donald Trump a fost aspru criticat pentru că încearcă să transforme un eveniment emblematic pentru Statele Unite într-unul politic, prin ordonarea unei parade militare în capitala naţiunii şi prin susţinerea unui discurs la Monumentul lui Lincoln, scrie Financial Times.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: