image
Sursa foto: captură

Moldoveanca decorată de regina Elisabeta a II-a a făcut mai multe surprize pentru elevi din Râșcani și Chișinău

Victoria Dunford, moldoveanca stabilită în Marea Britanie, care a fost decorată de regina Elisabeta a II-a pentru susținerea copiilor cu nevoi speciale, a revenit recent acasă. Ea a fost însoțită de câțiva englezi, care au adus opt camioane cu lucruri de primă necesitate pentru mai mulți elevi din orașele Râșcani și Chișinău. Urmăriți în continuare un reportaj realizat de către colegii noștri de la emisiunea „Cealaltă Basarabie”.

Victoria Dunford a căpătat încrederea britanicilor, care s-au mobilizat și au adunat opt camioane pline de cutii cu bunuri. Beneficiari au fost copiii de la Centrul de zi „Phoenix” din orașul Râșcani și cei de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chișinău.

Emoțiile au fost duble pentru Vladimir, care a crescut şi învățat la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Deși acum este stabilit cu familia în Marea Britanie, este şi voluntar în Asociația „Moldova-AID”.

Asociația „Moldova-AID” a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, și se ocupă de distribuirea echipamentelor medicale, tehnologiilor specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în Marea Britanie. În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale şi case de copii. Începând cu anul 2015, „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: