image
Sursa foto: Jurnal.md

Dosarul transfuziilor de sânge: Ex-ministra Sănătății, Svetlana Cebotari, plasată în arest pentru 30 de zile

UPDATE 18.52 // Ex-ministra Sănătății, Svetlana Cebotari, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul Nr.13. Juristul CRTS și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

____________________

Șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS), Svetlana Cebotari, reținută luni în urma perchezițiilor efectuate de Procuratura Anticorupție într-un dosar penală pornit pentru de serviciu, a fost adusă astăzi în fața magistraților.

Svetlana Cebotari a refuzat să discute cu presa și a declarat că nu comentează acuzațiile care i se aduc.

Fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, primele imagini de la judecătorie

🔴 Momentul în care fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, reținută în urma perchezițiilor de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, e adusă de mascați în fața magistraților Posted by Jurnal.md on Wednesday, 9 June 2021

Precizăm că procurorii anticorupție cer 30 de zile de arest pentru cele trei persoane reținute luni. Este vorba despre Svetlana Cebotari, șefa CRTS și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Procuratura Generală informa că acțiunile procurorilor au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.

„Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie. În participare cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS”, se preciza în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: