image
Sursa foto: privesc.eu

Usatâi, anunțat în urmărire în Rusia: „Vor să se adreseze și la Interpol; Ceaika, partenerul lui Dodon, îi grăbește pe toți”

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, a fost anunțat în urmărire pe teritoriul Federației Ruse în dosarul „Laundromatul”. Liderul formațiunii „Partidul Nostru” afirmă că totul s-ar întâmpla la comanda lui Igor Ceaika, partenerul de afaceri al lui Igor Dodon.

Renato Usatâi afirmă că, anterior, avocatul său a solicitat de mai multe ori amânarea procedurilor penale în legătură cu restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Ministerul rus de Interne a admis de câteva ori amânarea cu două săptămâni.

„Săptămâna trecută, avocatul a cerut amânarea pe o perioadă mai lungă, până situația se va ameliora. Nu au acceptat, pentru că Igor Ceaika, partenerul și custodele lui Igor Dodon, îi grăbește pe toți. Nu vor doar să mă dea în urmărire. Ei vor ca săptămâna viitoare să mă dea în urmărire prin Interpol. Vor ca eu să fiu judecat de urgență, astfel ca să nu pot participa nici la alegerile prezidențiale și nici la alegeri parlamentare anticipate”, a comentat Usatâi.

Primarul de Bălți susține că învinuirea împotriva sa se bazează pe mărturiile unor persoane pe care nu le cunoaște. „Niciodată nu am avut nimic nici cu „laundromatul” moldovenesc și nici cu cel rusesc”, a adăugat acesta.

Usatâi a mai spus că, în următoarele zile, va expedia o scrisoare în adresa procurorului general al Rusiei în legătură cu acest dosar.

„Voi prezenta ce contribuție a avut Dodon la fabricarea acestui dosar, partenerul de afaceri al său, Ceaika. Îi voi indica pe toți colaboratorii organelor de drept din Rusia care au fost implicați”, a mai spus Renato Usatâi.

Почему Игорь Додон не имел права лететь на парад в Москву и каким образом он поставил под угрозу здоровье глав государств

Почему Игорь Додон не имел права лететь на парад в Москву и каким образом он поставил под угрозу здоровье глав государств, участвовавших в этом мероприятии. Последние новости по захвату Додоном Конституционного суда и как меня сегодня незаконно обьявили в розыск на территории РФ. Publicată de Усатый Ренато-Renato Usatii pe Joi, 25 iunie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: