image
Sursa foto: moldovafruct.md

După nemți, și italienii sunt mulțumiți de calitatea prunelor din RM: Alte 20 de tone vor ajunge în Italia săptămâna aceasta

Primul camion cu prune moldovenești din recolta anului 2020 a ajuns în Italia. Importatorul Italian este mulțumit de calitatea fructelor recepționate și este interesat să viziteze producătorii de fructe din Moldova într-o misiune. Cumpărătorul spune că ar fi interesat și de cireșe moldovenești pentru sezonul următor.

Agarista Agricola SRL, membră a Asociației Moldova Fruct, este întreprinderea care a avut curaj să-și încerce forțele și a exportat primele tone de prune în Italia, scrie moldovafruct.md.

„Contactul cu importatorul l-am stabilit cu ajutorul Asociației Moldova Fruct. Am transmis oferta noastră de prune și a fost acceptată. Din start am fost întrebați dacă deținem certificat GlobalG.A.P. și produs calitativ, cu fermitatea necesară și dacă se încadrează în normele maximale de reziduri. Noi am prezentat rezultatele de laborator și am demonstrat că putem furniza prune de calitate. Am reușit să livrăm primul camion de prune și am avut solicitare de a mai livra alte 20 tone care la sfârșitul săptămânii vor ajunge în Italia”, ne-a relatat Diana Vlasiuc, manager dezvoltare în cadrul Agarista Agricola SRL.

Managerul spune că nu au avut cerințe specifice față de ambalaj, au fost acceptate prunele în lădițe de 10 kg, iar prețul de comercializare este unul bun.

Importatorul Italian este mulțumit de calitatea fructelor recepționate și este interesat să viziteze producătorii de fructe din Moldova într-o misiune. Cumpărătorul spune că ar fi interesat și de cireșe moldovenești pentru sezonul următor.

Agarista Agricola SRL are experiență de comercializare a fructelor pe piața UE după ce în sezonul trecut a vândut 200 tone de prune în Germania.

Amintim că zilele trecute circa 20 de tone de prune moldovenești au fost distruse de către Serviciul Federal rus Rosselhoznadzor pe motiv că produsele ar fi fost infectate. În același timp o cooperativă importatoare din Germania menționează că prunele din RM au o calitate perfectă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: