image
Sursa foto: privesc.eu

Ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată legea anticriză în contextul COVID-19, boicotată de PSRM și PD

Din lipsă de cvorum, ședința Parlamentului a fost anulată. Nu s-au prezentat deputații din coaliția de guvernare PSRM-PD.

În cadrul ședinței, premierul Ion Chicu urma să prezinte Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative.

UPDATE 14:08 // „Acest dezmăț produs în Parlament caracterizează tot mai mult această guvernare, această coaliție a coronavirus, cu părere de rău degradează parlamentarismul. Majoritatea parlamentară care cred că face bine Guvernului lui Dodon pune sub mare lovitură Parlamentul. Și asta dincolo de faptul că această angajare de răspundere nu a fost nici argumentată, nici logică sub toate aspectele”, a declarat Alexandru Slusari.

„Este o bătaie de joc față de cetățeni. Este temei de neconstituționalitate pentru această lege. Era bine dacă premierul prezenta acele măsuri, așa cum sunt ele: antipopulare, anti-business și clientelare în foarte multe aspecte și în susținerea unor agenți economici apropiați guvernării”, a comentat Sergiu Litvinenco.

„Astăzi vedem un circ organizat de majoritatea parlamentară. Ca această asumare de răspundere să fie respectată ca termen, azi premieru trebuia să prezinte proiectul. Noi am putea să contestăm această procedură. Suntem stupefiați de obrăznicia și neobrăzarea de care dau dovadă”, a menționat Andrian Candu.

UPDATE 14:06 // Din lipsă de cvorum, ședința Parlamentului a fost anulată. Nu s-au prezentat deputații din coaliția de guvernare PSRM-PD.

„Stimați colegi, sunt nevoită să constat lipsa cvorumului. Ședința nu poată fi deschisă”, a declarat Zinaida Greceanâi.

„Rușine!” - a fost reacția deputaților prezenți. La ședință au venit doar 39 de deputați din fracțiunile Platforma DA, PAS și grupul Pro-Moldova.

_____

Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară, având pe agendă un singur subiect - Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative.

Este vorba de legea organică pentru care Guvernul și-a asumat ieri răspunderea în fața Parlamentului.

Ședința Parlamentului poate fi urmărită în direct.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: