image
Sursa foto: jurnal.md

Un primar din raionul Basarabeasca și un consilier local din raionul Orhei au primit câte o amendă de 3000 de lei

În săptămâna 23 – 27 noiembrie 2020, Inspectoratul de Integritate a întocmit două procese verbale cu privire la contravenție în baza cărora au fost aplicate sancțiuni în sumă totală de 6000 de lei.

ANI anunță că un primar din raionul Basarabeasca și un consilier local din raionul Orhei au primit câte o amendă de 3000 de lei pentru că nu au respectat legislația pe aspectul depunerii declarațiilor de avere și interese personale.

Totodată, pe numele unui consilier municipal din Bălți a fost inițiat un control pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Alți doi primari din raionul Râșcani și Dubăsări au declarat situațiile de conflict de interese, în baza cărora ANI a remis în atenția acestora câteva soluții.

De asemenea, la solicitarea Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și a Autorității Aeronautice Civilă, ANI a eliberat două certificate de integritate.

În perioada de referință, Autoritatea a semnat un Acord de colaborare cu CALM, demarând astfel o campanie amplă de informare la nivel republican pentru aleșii locali.

Scopul principal al campaniei este de a diminua semnificativ numărul procedurilor de verificare și control în privința reprezentanților autorităților publice locale. Primele trei sesiuni de instruire din cadrul campaniei au fost organizate pentru 66 de subiecți ai Primăriei municipiului Chișinău.

La fel, săptămâna trecută, ANI a participat în 22 ședinte de judecată referitoare la contestarea actelor emise de inspectorii de integritate.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 17 de sesizări spre examinare.

Reprezentanții ANI au răspuns la 116 de apeluri, dintre care 21 la Linia instituțională de informare.

Citeşte mai mult despre

comentarii: