image
Sursa foto: Profimedia

Cum a protestat Mircea Lucescu, după ce turcii au scandat numele lui Vladimir Putin

Mircea Lucescu (76 de ani) nu s-a prezentat la conferința de presă de după meciul pe care echipa sa, Dinamo Kiev, l-a câștigat contra celor de la Fenerbahce Istanbul, scor 2-1 (în prelungiri), în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, ruta non-campioanelor.

Potrivit primelor informații, antrenorul român a luat această decizie în semn de protest, după ce fanii turci au scandat cu ardoare numele celui mai mare dușman al popurului ucrainean, președintele rus Vladimir Putin.

”Nu mă așteptam la asemenea scandări. Este păcat”, a declarat Mircea Lucescu după meci, conform presei din Turcia.

Dinamo Kiev s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, cu scorul general de 2-1, iar în faza următoare o va înfrunta pe vicecampioana Austriei, Sturm Graz.

”Am făcut mai multe analize în ultimele cinci zile și ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Jucătorii și-au dat ultima picătură de energie pe teren. Mai ales în prima reprziă. Ne-am organizat foarte bine în apărare, pentru că știam că Fener va începe jocul foarte agresiv și va pune presiune.

A fost un meci bun între două echipe puternice. Sunt fericit că echipa mea a reușit să mențină un nivel fizic bun până la finalul meciului. Cred că meritam să câștigăm această calificare”, a declarat Mircea Lucescu, pentru presa ucraineană.

După ce Buyalskyi a marcat golul de 1-0, în minutul 57, fanii au început să scandeze "La la la la laaa, Vladimir Putin". Şi nu a fost vorba despre câţiva spectatori. Nu scandau toţi cei 50.509 fani prezenţi pe stadionul Ulker, dar din imagini se vede că strigau cei mai mulţi dintre ei.

Unii au motivat reacţia prin faptul că, după gol, Buyalskyi s-ar fi bucurat printr-un gest care semnifica un vultur, sigla rivalilor de la Beşiktaş. Dar să ai o asemenea reacţie în faţa unor oameni care traversează adevărate drame parcă este prea mult!

Atitudinea suporterilor a fost condamnată chiar de către turci, care au cerut celor de la UEFA să intervină şi să penalizaze drastic un asemenea derapaj, după cum precizează dailystar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: