image
Sursa foto: cec.md

Conducerea CEC, întrevedere cu ambasadorul SUA: Problema secțiilor de vot peste hotare, printre subiectele discutate

Conducerea Comisiei Electorale Centrale a avut astăzi o întrevedre cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk Hogan. Discuțiile au avut loc în condițiile în care instituția urmează să ia o decizie cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate.

La întrevedere au participat Dorin Cimil, președintele CEC, Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC și Maxim Lebedinschi, secretarul CEC.

„Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente. O temă aparte a discuțiilor s-a referit la organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate”, anunță CEC într-un comunicat.

Alte subiecte de interes s-au referit la asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, acțiunile întreprinse de CEC pentru contracararea transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare, dar și realizările, de comun cu alte instituții ale statului, în vederea prevenirii răspândirii și infectării cu virusul COVID-19 în procesul de organizare a alegerilor.

Curtea Supremă de Justiție a respins ieri recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău cu privire la secțiile de votare în străinătate, obligând astfel instituția să deschidă cel puțin 191 de secții pentru diasporă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: