image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Grosu va depune azi demersul pentru a se prezenta în Parlament

Candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru, Igor Grosu, urmează să depună astăzi, 23 martie, la Secretariatul Parlamentului, demersul pentru prezentarea sa și a echipei de miniștri în plen. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șefa Serviciului de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Rusnac-Jardan.

Conform procedurii, odată ce Secretariatul este informat de către candidatul la funcția de prim-ministru privind doleanța de a se prezenta în fata plenului pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și programul, urmează să fie informată conducerea Parlamentului despre acest fapt. Biroul Permanent va lua act și va decide ziua când va invita candidatul cu echipa.

Luni, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat, de către președintele Maia Sandu, în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit legii, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile, din momentul intrării în vigoare a decretului, pentru a-și crea echipa guvernamentală și programul de guvernare și pentru a cere vot de încredere Parlamentului.

După hotărârea Curții, președintele interimar PAS, Igor Grosu, a declarat că așa cum a promis, prioritatea imediată este scoaterea țării din criza sanitară și economică și curățarea instituțiilor statului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: