image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu spune ce va urma în cazul în care Guvernul Gavrilița este votat de Parlament

Președintele Maia Sandu afirmă că nu va renunța la ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate, chiar și în cazul în care Guvernul Gavrilița va fi votat de Parlament.

„Am numit un candidat la funcția de premier în care am toată încredere și știu că Natalia Gavrilița va fi un prim-ministru bun, în situația în care va fi votată. Am certitudinea că va veni cu un program și o echipă bună. Chiar dacă va fi votată, oricum la un moment dat va trebui să revenim și să căutăm soluția pentru declanșarea alegerilor anticipate, pentru că acest Guvern oricât de bun nu ar fi, dacă nu are sprijin în Parlament, atunci acțiunile sale sunt limitate. Un Guvern bun vine cu legi bune, dar merge în Parlament și cere susținere pentru aceste legi. Dacă nu este o majoritate parlamentară care să susțină Guvernul, atunci aceste legi nu se materializează”, a decarat Maia Sandu în cadrul în cadrul unei discuții online cu diaspora din Franța.

„Dacă deputații nu votează de două ori pentru un candidat la funcția de prim-ministru, se poate declanșa procesul de dizolvare a Parlamentulului și se numește data alegerilor parlamentare anticipate. După mine, ieșirea din acest impas politic poate fi făcută doar prin alegeri anticipate. Alegeri libere și corecte. Bineînțeles, îmi doresc ca la aceste alegeri oamenii să nu mai voteze pentru hoți, că să nu avem situația pe care o avem, când deputații schimbă patru-cinci partide în două săptămâni”, a adăugat președintele Maia Sandu.

Precizăm că Biroul Permanent al Parlamentului se va întruni astăzi pentru a decide data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară-vară. Potrivit liderului PAS, Igor Grosu, echipa guvernamentală condusă de Natalia Gavrilița va veni în Parlament săptămâna viitoare pentru a-și prezenta programul de guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: