image
Sursa foto: mediafax.ro

Autorul atacurilor armate din Noua Zeelandă, plasat în arest preventiv până pe 5 aprilie

Brenton Tarrant, principalul suspect în cazul atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost plasat în arest preventiv până pe data de 5 aprilie, când urmează să apară din nou în instanţă, informează site-ul postului australian ABC News.

Individul, care a fost incuplat pentru omucidere, nu a solicitat eliberarea pe cauţiune şi nici ascunderea numelui - Brenton Harrison Tarrant.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, originar din Australia, a fost adus în instanţă în îmbarcat într-o salopetă de închisoare, cu cătuşe şi desculţ. El nu a vorbit deloc.

Cel puţin 49 de persoane au decedat, iar alte peste 20 au fost rănite după ce a individul a deschis focul în două moschei din Noua Zeelandă, scrie mediafax.ro.

Conform informaţiilor apărute în presă, suspectul a transmis în direct atacul asupra uneia dintre moschei. Înaintea atacului, acesta a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile. Printre motivele invocate de atacator se numără „crearea unei atmosfere de teamă” şi „incitarea la violenţă” împotriva musulmanilor. Brenton Tarrant a oferit şi o serie de detalii biografice şi se descrie drept „etno-naţionalist” şi „fascist”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: