image
Sursa foto: gorobic.com

Până când mai sunt valabile actualele buletine românești pentru călătoriile în state UE

Cetăţenii români vor putea călători în state din Uniunea Europeană după data de 3 august 2021 cu paşaport valabil, cu carte electronică de identitate emisă după 3 august, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate.

Noile cărți electronice de identitate vor conține un CIP, astfel că vor putea fi folosite și în sistemul de asigurări de sănătate.

În cazul în care o persoană, căreia îi expiră după 3 august 2021 cartea de identitate, va dori o nouă carte de identitate dar fără CIP, acest lucru va fi posibil, însă acel tip de buletin nu va putea fi folosit pentru pentru a ieși din țară.

Oficialii MAI de la București au precizat că de la data introducerii cărţii electronice de identitate, vârsta obligatorie de eliberare a actului de identitate va coborî la 12 ani, iar vârsta de la care părinţii, opţional, pot solicita o carte electronică de identitate pentru copii va fi „0 ani, de la data naşterii”.

În acest moment, în Uniunea Europeană, un astfel de document este eliberat de 17 state membre, cu costuri care variază între 15 şi 40 de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: