image
Sursa foto: adevărul.ro

Încă un polițist din cadrul IP Ciocana a fost reținut pentru corupție

Un polițist din cadrul IP Ciocana a fost reținut pentru corupție. Acesta este ofiţer de investigaţii şi este cercetat pentru corupere pasivă, suma mitei pretinse fiind de 600 de euro.

Potrivit materialelor cauzei, ofiţerul de poliţie ar fi pretins de la denunţător 200 de euro şi ulterior 400 de euro pentru a tergiversa examinarea unui pretins caz de furt.

Deşi ar fi luat banii, poliţistul nu şi-ar fi onorat promisiunea de a sista examinarea materialul, aflat în gestiune, iar ca şi consecinţă persoana, cercetată pentru furt, a fost reţinută la Aeroport, la intrarea în ţară.

În urma denunţului depus la CNA, pe numele poliţistului a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 324 cod penal – corupere pasivă.

Acţiunile acestuia au fost documentate mai mult timp de către CNA şi procurori, transmiterile banilor fiind probate cu mijloace video şi audio, una dintre tranzacţii având loc chiar în incinta Inspectoratului de poliţie Ciocana.

În prezent, ofiţerul este reţinut pentru 72 de ore, urmând să fie plasat în izolatorul CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii.

Amintim că, de la începutul anului, CNA a reţinut 3 poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Ciocana, aceştia fiind bănuiţi că ar fi încercat să muşamalizeze un pretins caz de jaf.

Acum câteva zile, alţi doi angajaţi ai Inspectoratului au fost reţinuţi de Procuratura anticorupţie şi Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, de asemenea, pentru pretindere de mijloace financiare în vederea muşamalizăriui unui caz de trafic de droguri.

Astfel, în luna ianuarie, 6 angajaţi ai IP Ciocana au ajuns în vizorul organelor de drept, fiind suspectaţi de corupţie.

În toate cazurile, Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: