image
Sursa foto: europharm.ro

România: Tragedie la Spitalul de Psihiatrie Săpoca; Un bolnav a ucis patru pacienţi cu un stativ de perfuzii

Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău a omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. Acesta a devenit violent şi a lovit cu un obiect metalic luat din spital. Bărbatul de 38 de ani a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Atacatorul a fost prins de poliţişti la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, şi a existat o luptă cu forţele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliţiei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, un apel la 112 a fost primit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, în care se anunţa că un pacient al Spitalului de Psihiatrie Săpoca ar fi devenit violent. „La faţa locului s-au deplasat colegii mei, care au reuşit să-l imobilizeze pe bărbatul de 38 de ani. Acesta se află în acest moment în custodia Poliţiei”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii IPJ Buzău.

„În tura din noaptea trecută, in pavilionul în care s-a intamplat tragedia au fost un medic şi 7 asistenţi , 3 infirmiere şi 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi. Managerul unităţii medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul şi a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit şi a reuşit să alerteze personalul medical”, informează Ministerul Sanătăţii din România, printr-un comunicat de presă.

„Din informaţiile primite de Ministerul Sănătaţii de la Centrul Operativ pentru Stuaţii de Urgenţă şi de la conducerea Spitalului, în jurul orei 3:30 în această dimineaţă, unul dintre pacienţii internaţi în secţia de psihiatrie acuţi, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii şi a lovit în zona capului pacienţii din salonul său şi din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei”, informează Ministerul Sănătăţii.

În urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienţi au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Judeţean Buzău), 3 pacienţi sunt răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi 6 pacienţi au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore.

În prezent, dintre pacienţii care au fost răniţi, trei pacienţi (doi bărbaţi şi o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internaţi la UPU Spitalul Judeţean Buzău.

Unul dintre bărbaţi va fi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, ceilalţi rămânând internaţi deocamdată la Buzău. Cei 6 pacienţi care au traumatisme craniene minore şi faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, unde un bolnav a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă, susţine că una dintre asistentele care era de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea şi că faptele s-au derulat extrem de rapid. „Cadrele medicale erau în zonă, dar s-a întâmplat atât de repede încât nu au avut posibilitatea să intervină. Era medicul de gardă, şapte asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoşi. Avem si doi paznici, dar erau la poartă şi în curte”, a spus, pentru MEDIAFAX.ro, Viorica Mihalaşcu.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalaşcu, susţine că bărbatul de 38 de ani, care a atacat şi a făcut 13 victime printre pacienţii spitalului, fusese internat cu o patologie etanolică în noaptea de 15 spre 16 august. El a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: