image
Sursa foto: France-Presse

Papa Francisc a ajuns la Mosul, oraș devastat de teroriștii ISIS; S-a rugat alături de credincioși musulmani și creștini

În ultima zi a vizitei sale istorice în Irak, Papa Francisc a mers în orașul în ruine Mosul, acolo unde a ascultat poveștile creștinilor dar și musulmanilor care au trecut prin experiențe groaznice în timpul în care ISIS stăpânea această zonă a țării.

Suveranul pontif i-a binecuvântat și le-a spus că „fraternitatea este mereu mai durabilă decât fratricidul”.

„Împreună respingem fundamentalismul, sectarianismul și corupția”, i-a spus erhiepiscopul Moslului Najeeb Michaeel Papei.

Papa a fost vizibil afectat de felul în care arăta zona devastată de război. El s-a rugat împreună cu cei prezenți pentru cei care și-au pierdut viețile în conflictul sângeros, scrie Digi24.

„Cât de dureros este că această țară, leagănul civilizației, a fost lovită atât de barbar, cu locurile de rugăciune distruse și mii de oameni - musulmani, creștini, yazidiți și alții – strămutați sau uciși”, a spus Papa.

„Astăzi, însă, reînnoim convingerea noastră că fraternitatea este mai durabilă decât fratricidul, că speranța este mai puternică decât ura, că pacea este mai puternică decât războiul. Speranța nu va putea fi niciodată adusă la tăcere prin sângele vărsat de cei care pervertesc numele lui Dumnezeu în căutarea distrugerii”, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Lider spiritual a peste un miliard de credincioși din toată lumea, Papa Francisc a ajuns vineri la Bagdad, în ciuda tuturor temerilor privind riscurile sanitare și de securitate legate de o vizită atât de sensibilă.

Citeşte mai mult despre

comentarii: