image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Șoferii rutelor de microbuz din Orhei nu și-au văzut salariile de trei luni; Angajații anunță proteste

Șoferii care muncesc pe liniile de microbuz din municipiul Orhei afirmă că nu și-au văzut salariile mai bine de trei luni. Angajații spun că le-a ajuns cuțitul la os și dacă nu primesc banii până la finele acestei săptămâni, orheenii vor merge pe jos.

La sfârșitul anului 2018, administrația orașului Orhei, în frunte cu fostul primar Ilan Șor, a procurat 37 de microbuze noi. În scurt timp, acestea au fost puse pe linie, cu serviciu gratuit în orele de vârf. De atunci șoferii spun au primit salariile cu mari întârzieri. Acum, restanțele sunt din aprilie.

Pentru a scăpa cumva de sărăcie, mulți șoferi au plecat în căutarea altor locuri de muncă unde sunt remunerați mai bine. Astfel, dintr-un total de aproape 40 de unități de transport, doar zece sunt pe linie. Celelalte stau în parcare. Oamenii spun că această situație a apărut atunci când primăria a decis să ofere servicii gratuite în orele de vârf, pe care „Orhei Transport” nu este capabilă să le acopere financiar.

Întreprinderea duce lipsă de cel puțin 20 de șoferi. În astfel de condiții, cei care rezistă sunt nevoiți să lucreze și câte 16 ore pe zi, fără pauze.

Ca să aflăm în ce constă problema, l-am sunat pe șeful întreprinderii „Orhei Transport”, Andrei Bostan. Acesta a închis imediat ce a înțeles că îl sună un reporter Jurnal TV. Mai târziu, Bostan a expediat un mesaj, cu promisiunea că va reveni cu un apel, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu l-am găsit pe Andrei Bostan la sediul întreprinderii și am mers la Primăria Orhei, în speranța că vorbim cu primarul Pavel Verejanu. În anticameră, secretara ne-a declarat că primarul și ceilalți responsabili sunt în teritoriu.

Potrivit surselor confidențiale, conturile bancare ale întreprinderii „Orhei Transport” sunt blocate. Despre o situație similară a scris acum doi ani săptămânalul regional „Cuvântul”. Atunci, unul din membrii Consiliului municipal Orhei afirma că „din cauza pierderilor de la transportarea gratuită a călătorilor, Orheiul riscă să rămână şi fără autobuze, şi cu datorii faţă de compania de leasing, de la care acestea au fost primite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: