image
Sursa foto: teslarati.com

Taxiurile fără șofer ar putea fi lansate anul viitor

Tesla are planuri mari pentru anul 2020. Plănuiește să lanseze primele robotaxiuri, ca parte a unei rețele de ride-sharing cu mașini autonome.

Elon Musk a anunțat planul luni, chiar de Autonomy Day. „Mă simt încrezător să prezic că vor exista robotaxiuri de la Tesla anul viitor”, a anunțat acesta.

Modelul rețelei de ride-sharing va fi unul similar cu cel folosit de Uber sau Bolt. Numai că, în loc să fii tu cel care transportă pasageri dintr-un loc în altul, îți poți trimite mașina să facă bani pentru tine. Aceasta va trebui totuși să fie echipată corespunzător.

Tesla va face și ea bani prin asta. Va încasa între 25% și 30% din venitul curselor.

În locurile în care nu vor exista suficiente mașini autonome pentru a satisface cererea, compania va pune la dispoziție o flotă de robotaxiuri.

Dacă Uber sau Bolt ți s-au părut sisteme moderne de transport, Tesla vrea să ducă totul mai departe. Te vei putea deplasa prin oraș într-o mașină autonomă, fără șofer, scrie Playtech.

Ideea lui Elon Musk de construire a unei rețele de ride-sharing pentru compania sa datează încă din 2016.

Toate modelele Tesla sunt produse să conțină cipuri care permit mașinilor să se conducă singure. Elon Musk a dezvăluit recent acest detaliu și spune că acestea sunt cele mai bune din lume.

Deci nu mai rămâne decât partea de software. Despre aceasta, Musk spune că va fi una completă și foarte fiabilă și va exista până la jumătatea anului viitor.

„Din punctul nostru de vedere, dacă derulezi un an, poate un an și trei luni, dar anul viitor cu siguranță, vom avea peste un milion de robotaxiuri care vor circula pe drumuri”, a declarat CEO-ul Tesla.

Cu siguranță, rețeaua la care visează Musk va avea nevoie de aprobări. Totuși, CEO-ul nu a oferit detalii pe această temă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: