image
Sursa foto: wccftech.com

Instagram are un impact negativ asupra sănătății mintale a adolescenților, în special în cazul fetelor // STUDIU

Un studiu realizat de Facebook relevă că platforma Instagram are un impact negativ asupra sănătății mintale a adolescenților, în special în cazul fetelor. Pe lângă accentuarea stărilor de anxietate și depresie, “înrăutățește și problema imaginii de sine”.

În cadrul unui studiu realizat în ultimii trei ani, Facebook a constatat că aplicația de distribuire a fotografiilor Instagram este “dăunătoare în cazul unui procent semnificativ” al tinerilor utilizatori, mai ales pentru adolescente, potrivit The Wall Street Journal.

De asemenea, concluziile mai arată că Instagram înrăutățește problema imaginii de sine pentru o treime dintre adolescente. Tinerii au mai spus și că aplicația le-a accentuat stările de anxietate și depresie.

`Întrebarea din mintea multor oameni este dacă rețelele de socializare sunt bune sau rele. Cercetările pe acest subiect sunt împărțite; pot fi ambele variante. La Instagram, analizăm atât beneficiile cât și riscurile activității noastre”, a scris Karina Newton, director de PR al Instagram.

Newton a adăugat că Instagram a făcut “mari eforturi pentru a adresa fenomenul de bullying, sinuciderea și auto-vătămarea, dar și tulburările de alimentație”, pentru ca aplicația să devină un loc sigur pentru toată lumea.

Compania susține că se concentrează și asupra problemei comparației sociale negative și a imaginii de sine scăzute, și dezvoltă modalități prin care “să intervină dacă observă că cineva suferă din cauza anumitor tipuri de conținut”, scrie Biziday.

De-a lungul anilor, platforma Instagram a fost criticată de utilizatori pentru că promovează conținut dăunător și pentru că este un factor care agravează anxietatea și depresia, în special în rândul publicului mai tânăr. Din acest motiv, la începutul acestui an, Instagram a dezvăluit că intenționează să lanseze o platformă dedicată pentru copiii sub 13 ani.

Totuși, mai mulți oficiali americani au spus că vor lansa o investigație asupra impactului negativ raportat de Instagram, pentru că, până acum, “Facebook a oferit răspunsuri evazive care au fost înșelătoare și au acoperit dovezi clare ale unui prejudiciu semnificativ.”

comentarii: