image
Sursa foto: Jurnal.md

Un bărbat din satul Hârtop și-a ucis tatăl cu un topor: Sătenii trăiesc cu frica-n sân și cer detenție pe viață

Localnicii din Hârtop trăiesc cu frica în sân și nici nu prea ies din case după ce un bărbat din localitate și-a ucis tatăl, lovindu-l cu un topor în cap. Astăzi aceștia au protestat în fața primăriei din sat, cerând ca individul să fie condamnat pe viață. Oamenii se tem că, după ce va ieși la libertate, va comite și alte infracțiuni - așa cum s-a mai întâmplat.

Pentru a fi auziți, oamenii din Hârtop au întocmit un demers în care cer condamnarea pe viață a tânărului care și-a ucis tatăl, dar și pedepsirea celor care nu au întreprins nimic pentru a-l opri.

Oamenii sunt indignați că poliția, dar și primăria au manifestat indiferență în legătură cu infracțiunile comise anterior de bărbat. Ei cred că individul demult trebuia să stea după gratii.

Am surprins-o la protest și pe cumnata bărbatului ucis. Femeia a povestit că acesta s-a plâns de mai multe ori la poliție în privința fiului său, dar de fiecare dată, în zadar. Sătenii consideră că tânărul și-ar fi ucis tatăl pentru că cel din urmă nu ar fi vrut să-i lase casa moștenire.

Oamenii au mers să-i ceară socoteală polițistului de sector, dar au stat sub ușă jumătate de oră. În cele din urmă au aflat că omul legii se ascunde în interior.

Polițistul a refuzat să discute cu echipa Jurnal TV.

ALEXANDRU LUPU, polițistul de sector: "-Vă rog să ne spuneți, ce se întâmplă, de ce persoana nu a fost trasă la răspundere? -Toate informațiile la serviciul de presă. -Dar sunteți aici, responsabil de situație. -Nu pot să dau interviu. -Dar oamenilor puteți să le dați un răspuns? -Nu pot."

Oamenilor care au venit să-i ceară socoteală, le-a spus că a făcut tot ce i-a stat în puteri.

ALEXANDRU LUPU, polițistul de sector: "Poliția a făcut tot ce a fost posibil. -De ce i-ați dat drumul când tatăl a fost cusut la cap? -Am făcut tot posibilul."

Și primarul din localitate susține că a încercat să-și apere sătenii cum a putut mai bine.

ION NEGRU, primarul satului Hârtop: "Eu ce am făcut? Am sesizat organele respective. A venit polițistul, l-a luat la Cimișlia, apoi iar a ieșit. Nu intră chiar tot în competențele primarului."

Contactat de Jurnal TV, șeful Inspectoratului de Poliție Cimișlia le-a recomandat oamenilor să depună o plângere pe numele polițistului, dacă aceștia consideră că nu și-a îndeplinit suficient de bine atribuțiile.

MIHAIL TRETIACOV, comisar-șef, IP Cimișlia: "Dacă ceva a încălcat polițistul într-un moment sau altul, să se expună Procuratura."

Crima la Hârtop a avut loc miercuri. Atunci, bărbatul în vârstă de 39 de ani și-a ucis tatăl de 67 de ani, lovindu-l cu un topor în cap. Potrivit Inspectoratului de Poliție Cimișlia, pe acest caz a fost pornit un dosar penal, iar bănuitul a fost reținut. Acesta nu era la evidența psihoterapeutului, dar avea inițiate câteva dosare, inclusiv pentru provocarea leziunilor ușoare tatălui său. Localnicii povestesc că acesta ar fi dat foc unui magazin din sat, a vandalizat un microbuz și a agresat mai multe persoane, inclusiv pe propria mamă, decedată acum trei ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: