image
Sursa foto: Digi24

Un nou caz de viol în urma căruia victima a murit scoate oameni în stradă, în India; Tânăra avea 19 ani

O tânără de 19 ani din comunitatea Dalit din nordul statului indian Uttar Pradesh a murit marți, la două săptămâni după ce ar fi fost violată în grup și sugrumată de bărbați din „caste superioare”, au anunțat autoritățile locale, transmite Digi24.

Șeful poliției din districtului Hathras, Vikrant Vir, a declarat, într-o postare pe Twitter, că incidentul a avut loc pe 14 septembrie. Victima a fost internată mai întâi la un spital din Uttar Pradesh și ulterior transferată la New Delhi, din cauza stării grave în care se afla. Patru bărbați au fost arestați și acuzați de viol și crimă, iar o anchetă este în curs, potrivit CNN.

Toți cei patru bărbați provin dintr-o castă superioară și au fost, de asemenea, acuzați, în baza legii, pentru infracțiuni săvârșite împotriva minorităților, potrivit declarației șefului poliției.

Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, inclusiv ONU, Human Rights Watch și Amnesty International, femeile dalite sunt deosebit de vulnerabile în fața violențelor și discriminărilor bazate pe caste.

Luna trecută, o fată dalită de 13 ani a fost violată și ucisă în Uttar Pradesh. Anul trecut, doi copii daliți ar fi fost bătuți până au fost uciși pentru că și-ar fi satisfăcut neesitățile fizilogice afară. În 2018, o fată de 13 ani dintr-o altă castă inferioară a fost decapitată, în sudul țării, de un atacator provenit dintr-o castă superioară.

Luni, în fața spitalului din Delhi, unde femeia era internată a fost organizat un protest. Liderul unui ONG, Chandrashekhar Azad, a scris pe Twitter: „Eu și familia victimei protestăm în fața spitalului Safdarjung chiar acum. Nu vom mai tolera asta. Vrem dreptate”.

Vedete indiene, inclusiv actori de la Bollywood și sportivi profesioniști, au făcur apeluri pe rețelele sociale prin care au solicitat guvernului să adopte legi care să protejeze femeile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: