„Acest corupt a reușit să-și tragă două case pe malul lacului Geneva, acolo unde are și Plahotniuc vile. Colegii mei din Franța mi-au trimis și poze. Aceste case au costat în jur de 2-3 milioane de euro. Casele sunt pe numele unei nepoate de-a lui, o să găsiți în acte”, a declarat Igor Popa.

Potrivit avocatului, Filat ar fi primit banii pentru aceste imobile de la compania Amaya Group în schimbul cedării Loteriei Moldovei.

„Filat și-a tras case din mita obținută de la Amaya pentru cedarea Loteriei Moldovei. În schimbul faptului că a vândut o întreprindere de stat pe bani de nimic, el a obținut aceste două case în Franța”, a adăugat Popa.

Acesta a precizat că, în prezent, Filat este cercetat în Franța pentru spălare de bani. „Am vorbit cu colegii din Franța și mi-au garantat că Filat nu mai are mult până va fi condamnat în Franța pe acest dosar”, a mai spus Popa care a adăugat că aceste case ar trebui sechestrate de procurorii din Republica Moldova.

Precizăm că, după seria de acuzații grave lansate de fostul său avocat, Vladimir Filat a venit cu o reacție, spunând că toate sunt minciuni, și a anunțat pentru vineri, 25 septembrie, o conferință de presă.

Anterior presa a scris că și Vladimir Plahotniuc deține o vilă luxoasă pe malul lacului Geneva.

DOC FILAT VILADOC FILAT VILA
VILA LUI FILATVILA LUI FILAT
vila lui Filatvila lui Filat