image
Sursa foto: acc.md

Duhoarea din Chișinău vine totuși de la Stația de epurare; PG: Mirosul neplăcut a cauzat prejudicii de 70 de milioane de lei

Mirosul greu care terorizează locuitorii capitalei de săptămâni bune vine totuși de la Stația de epurare, anunță Procuratura Generală.

Mai mult, procurorii au pornit o cauză penală pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane lei.

„Procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39.616.661,54 lei”, se spune în declarația PG.

Aceste prejudicii se adaugă la cele cauzate de factorii de decizie ai SA ,,Apă-Canal Chișinău”, mai exact fiind vorba despre abuzul în serviciu admis de către aceștia. „Procurorii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Aici prejudiciul este de30.365.000 lei”, mai precizează serviciul de presă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: