Printre cei 15 membri anunţaţi în distribuţiei noii producţii TV se află actorii britanici Robert Aramayo, care a interpretat o versiune din tinereţe a personajului Ned Stark, şi Joseph Mawle, care l-a jucat pe Benjen Stark, în serialul fantasy cu accente medievale "Game of Thrones".

În primul sezon al serialului "Lord of the Rings" vor mai fi prezenţi actorul britanic de teatru Owain Arthur, actriţa britanico-iraniană Nazanin Boniadi, actorul australian Tom Budge, actriţa britanică Morfydd Clark şi actriţa slovaco-americană Ema Horvath, au precizat reprezentanţii grupului Amazon.

Creatorii acestui serial TV produs de Amazon sunt J.D. Payne şi Patrick McKay.

Adaptarea pentru televiziune va explora noi linii narative, ce preced evenimentele relatate de J.R.R. Tolkien în "The Fellowship of the Ring", primul volum din celebra trilogie fantasy "Stăpânul inelelor", a cărei acţiune este plasată în tărâmul fictiv Pământul de Mijloc.

Amazon a făcut acest anunţ la un eveniment organizat de Television Critics Association, unde reţelele de televiziune îşi prezintă producţiile viitoare.

"Au mai rămas câteva roluri-cheie care urmează să fie distribuite", a dezvăluit Vernon Sanders, codirector al diviziei de televiziune din grupul Amazon.

Compania americană nu a făcut alte dezvăluiri despre rolurile pe care actorii din distribuţie le vor interpreta în această producţie.