image
Sursa foto: epa

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite în Spania după ce ambarcaţiunea în care se aflau a luat foc

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare foarte gravă, după ce ambarcaţiunea în care se aflau a luat foc în urma unei explozii în estuarul Arousa de lângă oraşul Pontevedra din Spania, informează El Mundo.

Ambarcaţiunea parcurgea distanţa dintre insula A Toxa şi portul din localitate, când a avut loc explozia.

După operaţiunea de salvare şi îngrijire a răniţilor care a durat câteva ore, toţi pasagerii au fost salvaţi, scrie mediafax.ro.

Echipele de intervenţie au acordat îngrijiri medicale celor 52 de persoane care se aflau la bordul ambarcaţiunii. Dintre acestea, 14 persoane nu au suferit nicio arsură, restul de 38 fiind transportaţi la spitalele din apropiere.

Potrivit datelor oficiale tramsmise de autorităţile din Pontevedra, doar cinci persoane au prezentat răni mai grave, trei dintre acestea fiind transportate la Spitalul Montecelo din Pontevedra, iar doi au fost duşi cu un elicopter la unitatea de arşi a Spitalului Universitar din La Coruna.

Incendiul a durat doar câteva minute, dar operaţiunea de salvare a durat două ore. În urma exploziei câţiva dintre pasageri s-au aruncat în mare, aceştia fiind salvaţi de alte ambarcaţiuni care se aflau în zonă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: