image
Sursa foto: euractiv.com

Europarlamentar: Anularea în RM a unor alegeri corecte - un semnal negativ extrem de clar pentru investitorii străini

Anularea unor alegeri corecte va avea un impact financiar deosebit de mare asupra Republicii Moldova, în condițiile în care acest fapt reprezintă un semnal negativ extrem de clar pentru toți investitorii străini.

Declarația a fost făcută pentru Jurnal TV de către europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Impactul financiar este mult mai mare decât oricine își pot imagina. Ori faptul că în Republica Moldova alegeri corecte au fost anulate, vă spun foarte clar și v-o spun în premieră: va fi un semnal negativ extrem de clar pentru toți investitorii străini. Pierderea încrederii în autoritățile din Republica Moldova este evident că vor avea un impact economic negativ major asupra Republicii Moldova. Doar o scurtă perioadă cu creștere economică de 3-4%, poate Guvernul să spună că totul e bine și frumos în țară, dar nu este și oamenii nu simt asta în buzunarul lor”, a menționat Siegfried Mureșan, eurodeputat PPE.

Europarlamentarul afirmă că reacția guvernării de la Chișinău la rezoluția votată de Parlamentul European „nu are nimic în comun cu realitatea”.

„Acuzațiile cum că este doar voința politică a PPE sunt false. Rezoluția a fost votată de către verzi, de către liberali, de către conservatori, până și de un partid de stânga. În afară de doi, trei europarlamentari români de la PSD, care răspund la comanda infractorului recidivist Liviu Dragnea. Lumea a înțeles ce se întâmplă la Chișinău și veți vedea că Uniunea Europeană va fi mult mai fermă în perioada următoare”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: